Sabtu, 22 Mei 2010

KEDAH ADALAH GAMBARAN MALAYSIA YANG DIPERINTAH PAKATAN RAKYAT : Dato' Mustafa Ali


Pakatan Rakyat Memerintah KEDAH sudah menghampiri 2tahun 3bulan, corak pemerintahan kedah oleh PR setelah merampas dari BeeeNd yang memerintah 50tahun sejak 8Mac 2008. apa yang rakyat perhatikan bahawa pemerintahan PR adalah lebih baik baik BN walaupun masih ada kelompong-kelompong yang masih bersisa hasil peningalan UmNoBeeEnd. Namun hakikatnya jika dibandingkan dengan masa memerintah adalahjauh lebih baik...

penduduk kedah berjumlah 1.9 juta rakyat dengan kapasiti penduduk 75.4% adalah melayu, cina 14.4% dan india 7.0% manakala 1.4% adalah terdiri daripada masyrakat siam..

dengan mengenengahkan slogan KEDAH SEJAHTERA NIKMAT UNTUK SEMUA, kerajaan kedah berjaya mempamerkan imej pimpinan yang bersih, berwibawa, serta prihatin masyarakat, maka Pakatan Rakyat diterima dengan baik oleh kebanyakan rakyat kedah.. yang masih memandang serong hanyalah golongan pro umnoBNanCo sahaja yang masih menebal hasad dengki kesumat untuk tidak mahu kesejahteraan mewarnai kehidupan rakyat kedah..

ketika berucap di IJTIMA' PAS KEDAH, Dato' Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS menegaskan bahawa Pemerintahan Pakatan Rakyat di kedah adalah cermin kepada rakyat untuk menilai cara pemerintahan Pakatan Rakyat Di Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan