Isnin, 1 Februari 2010

MANA ada HERO MENANG MUDAH2 JE


UJIAN KETELUSAN PERJUANGAN YANG MULIA…

Sepak terajang politik yang dihadapi Pakatan Rakyat semakin hari semakin hebat… semakin mencabar… mengenali musuh sebenar yang berada dalam kelambu sendiri memang sukar.. tapi itulah hakikatnya jalan dan denai yang terpaksa dilalui oleh perjuangan mulia rakyat.. Buka mudah untuk menumbangkan kuasa politik yang telah berparut sekian lama memperbodohkan rakyat…Bukan senang mengambil alih tampuk pemerintahan karat biru berlumut jahiliyyah yang bertapak di kepala otak kebanyakan rakyat yang hilang sentiviti kemanusian dan keagamaan…

Persoalan yang timbul..dimakah kita berada..?????
Adakah kita meletakkan diri di kalangan mereka yang semakin mengerohkan keadaan, menyulitkan suasana????? atau menjadi duri dalam jamaah sendiri mengadu domba pimpinan MP/ADUN??? Gembirakan kita dengan kemelut yang bercelaru semakin parah ini..
Alangkah baiknya kalau kita menjadikan isu kemelut ini semakin sayang pada perjuangan rakyat ini..kita menjadi titik yang menemukan antara kecelaruan ini… berusaha dengan apa jua usaha termasuk bermunajat berdoa kepada yang maha Esa supaya menyelamatkan keadaan ini… memberikan hidayah petunjuk kepada ahli jamaah.. serta berdoa supaya menyingkirkan tangan2 jahat perosak jamaah..

Mahar dan harga yang perlu dibayar oleh perjuangan rakyat terlalu tinggi..ujian dugaan datang di segenap penjuru..atas bawah..depan belakang…kiri kanan.. itulah sebenarnya nilai sebuah perjuangan yang mulia…membawa aspirasi rakyat dengan perpandukan islam…bukan mudah..bukan mudah…ulang sekali lagi..bukan mudah..

Abih dah intro…..

Mana ada hERO mudah2 je menang..mesti laa lebam dulu, pastu baru menang, menang dengan penuh bergaya sebagai seorang hero perjuangan rakyat…

1 ulasan: